Voor het eerst zeevissen - Martin Batenburg Big Game Fishing

Voor het eerst zeevissen

2017-04-11 - Martin Batenburg


Voor het eerst zeevissen

2017-04-11 - Martin Batenburg


In de zomer van 2015 heb ik het genoegen gehad mee te gaan met Harry naar Kroatië, samen met mijn vismaten Arnold, en Robin. Voor mij was het de eerste keer dat ik ging zeevissen. En ja, dan ga je natuurlijk big game vissen. Wij hadden van Harry al diverse mooie foto's en filmpjes gezien dus enige verwachtingen waren gewekt.

Na een korte reis, ingecheckt in ons appartement en een koelbox vol versnaperingen snel nog even de zee op. En na een goed uur vissen was het Robin zijn beurt met een snoeiharde aanbeet op een van de hengels. Een fraaie blauwvin was het. Onze trip kon nu al niet meer stuk! Er was vis gevangen.

Na het nog even geprobeerd te hebben besloot Harry om terug te varen naar de haven voor de lekkere pizza's en een paar kleine biertjes.

De volgende dag was het weer vroeg dag. We wilden de dagen goed benutten. Hier waren wij uiteraard ook voor te porren na de mooie vangst van de dag ervoor.

Na een redelijk lange drift was het mijn beurt. Weer een volle aanbeet op een van de hengels. Ik voelde direct de kracht van de vis. Niet normaal wat een power! Na goed een uur verder, vishoudingen die wij nog niet kenden en hulp van Harry hadden we weer een mooie blauwvin gevangen.

Met de ervaring die Harry heeft had hij in no-time alle hengels weer opnieuw van een verse aasvis voorzien. En even later was het opnieuw raak! Dit keer was het Arnold zijn beurt. Na een goede dril ving Arnold een mooie zwaardvis. Deze ging mee naar huis om op te eten.

Later op de dag kregen we nog een keer een aanbeet. Deze keer was het de beurt aan Harry. De meester liet ons zien hoe je de vis snel versloeg. En voordat we het wisten was er weer een blauwvin gevangen. Ons geluk kon niet op en de praatjes op de boot namen in rap tempo toe. Al was het aan het begin van de dag ook al heel gezellig.

Terug in de haven aangekomen werd de zwaardvis voor ons schoongemaakt en poseerden wij nog voor de foto.

In de avond zijn we nog heerlijk uit eten gegaan, met een hoop lol daarbij.

De volgende, tevens laatste dag gingen wij wederom vroeg de zee op. Enigszins gehaast en gespannen, want we wisten dat het wel weer eens een mooie visdag kon worden.

Aangekomen op de "hotspot" snel de hengels erin. En vol verwachting weer aan ons chum spoor begonnen. Het duurde niet lang Robin zijn beurt was het weer. Na een volle run... PATS lijn breuk. Dat was jammer. Het bleek dat de lijn van de hengel beschadigd was geraakt door de eerder gevangen zwaardvis. Jammer maar helaas. Door met de volgende poging. En ja hoor even later werd de volgende blauwvin gehaakt.

De verwachting van de dag was weer waargemaakt en het kon wel eens zo zijn dat wij allemaal doorgingen voor de tweede vis. De dag vorderde maar verdere aanbeten bleven helaas uit. Wel kwam er nog een mooie blauwvin heel dicht bij de boot op de chum azen. De blauwvin cirkelde om de boot, wij hem goed zien want de zee was op dat moment erg kalm.

Harry besloot om nog een spinhengel in te zetten, maar een aanbeet bleef helaas uit. Op de terug weg liet Harry ons nog de mooie kustlijn zien. Die er vanaf zee schitterend uitziet!

In de avond hebben wij nog mogen genieten van de zwaardvis welke Arnold gevangen had. Een heerlijk maal na een geslaagde trip.

Harry nogmaals bedankt voor deze geweldige ervaring en graag tot een volgende keer!
Deel met uw vriendenDeel uw eigen ervaring